eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György
Lakók hagyják el a kigyulladt épületeket 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt. Egy ember áramütést szenvedett.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Öt ház lángolt Budapesten, robbanások is voltak

Körülhatárolták a Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta.

A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Az összes épület lakhatatlanná vált - közölte Kolozsi Péter.

Megjegyezte, hogy melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre.

A helyettes szóvivő azt mondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.

A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították.

A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak - jelezte.

Kolozsi Péter megjegyezte, hogy az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

Budapest, 2020. január 12.
Lakóépület ég 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt. Egy ember áramütést szenvedett.
MTI/Mihádák Zoltán
Lakóépület ég 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt. Egy ember áramütést szenvedett. MTI/Mihádák Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×