Nyitókép: Police.hu

Egy vezetéstől eltiltott fiatal lelkén szárad a gecsei tragédia – képek

Infostart
2019. december 30. 21:00
Egy 20 éves fiú ellen folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság.

Mint ismert, halálos közúti közlekedési baleset történt Gecse közelében vasárnap kora este. A helyszíni szemle adatai alapján egy Ford Escort 20 éves pápai vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett a 8305-ös számú úton Vaszar felé. Az autó egy egyenes útszakaszon megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, érintőlegesen egy villanyoszlopnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott.

A gépkocsi 23 éves utasa – aki az elsődleges adatok szerint nem használta a biztonsági övet – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a járművet vezető férfi megsérült. Az adatgyűjtés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr ittas volt a baleset bekövetkezésekor, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy korábban engedély nélküli vezetés miatt a Pápai Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől 2020. április 12-ig.

A rendőrök a 20 éves fiatalt őrizetbe vették. A baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, továbbá a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult a sofőr ellen, olvasható a Police.hu-n, ahol azt is megjegyzik végezetül: a szabályokat betartva a közlekedési balesetek nagy része elkerülhető volna.