Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Ez lesz az a nap, amikor az esernyő sem segít

Infostart
2019. december 23. 04:20
Karácsonyra jöhet még szebb idő, addig azonban még az eső mellé viharos szél is társul.

Túlnyomóan borult lesz az ég, és ismétlődő jelleggel várható eső. Hosszabb csapadékszünet az éjszakai órákban a Dél-Alföldön, illetve hétfőn az Alpokalján lehet.

Sokfelé várható jelentős mennyiség.

Az Alpokalján hétfő késő délutántól szakadozhat fel határozottabban a felhőzet.

A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben viharossá fokozódik. Emiatt több dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 5 és 10 fok között valószínű.

Kedden általában változóan felhős lesz az ég, de a Tiszántúlon délutánig még több lesz a felhő. A Dunától keletre fokozatosan megszűnik az eső, ugyanakkor nyugaton és északon estétől már záporok, néhol esetleg hózáporok előfordulhatnak.

Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 6 fok között alakul, de a szélcsendes vidékeken kissé hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

25-én szerdán és 26-án, csütörtökön viszont már többórás napsütés várható, csak kevés helyen lehet zápor, esetleg hózápor. A szél azokban csak csütörtök délutántól mérséklődik.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Csütörtökön éjszaka -3 és +3, napközben 4 és 7 fok között lesz a hőmérséklet.