eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
A Diákhitel Központ ügyfélszolgálata 2019. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Minden eddiginél nagyobb segítséget kaphatnak a hallgatók

A Magyar Nemzet úgy tudja, a Diákhitel Központ már egy vadonatúj lehetőségről is tárgyal, ami szintén a nyelvvizsga híján beragadt diplomák felszámolását szolgálná.

Még csak októberben indították útjára, de máris ezer körül jár a legújabb diákhitel ügyfeleinek száma. A kifejezetten nyelvtanulási célokra fordítható hallgatói kölcsönt a többség a maximális ötszázezer forint értékben veszi fel.

Országosan 93 ezer olyan fiatal van jelenleg, aki nyelvvizsga hiányában nem vehette még át a diplomáját. Ez a létszám ráadásul minden évben további tízezerrel nő, hiszen a felsőoktatásba felvettek átlagosan harminc százaléka még a nyelvvizsga megszerzése előtt áll – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója szavaiból kiderült, az október óta felvehető hitelkonstrukció iránt

nagyobb az érdeklődés, mint azt előzetesen gondolták:

már csaknem ezer körül jár a számuk. A meglévő diákhiteltermékekkel ellentétben az új kölcsönnek nincsenek kijelölt hitelfelvételi időszakai, hanem egész évben folyamatosan igényelhető. A kamat 1,99 százalék, ami nullára csökken, amint az ügyfél megszerzi a nyelvvizsgáját.

Magyar Péter arról is beszámolt, hogy a diplomaszerzési arányok további javítása érdekében egy új lehetőségen is gondolkodnak:

tárgyalni kezdtek arról, hogy a Nyelvtanulási diákhitelt valamiképpen kombinálják a korábbi években sikerrel működő, állami támogatású Diplomamentő programmal.

Az érintett fiatalok így egyszerre juthatnának egy nagyobb összegű, vissza nem térítendő támogatáshoz, valamint egy visszatérítendő, ám nagyon kedvező feltételekkel törleszthető hallgatói hitelhez is. Így minden eddiginél nagyobb segítséget kapnának ahhoz, hogy megszerezzék a szükséges nyelvtudást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×