eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Wikipédia / Jan Thomas van Ieperen - Kétfejű sas – A Habsburg-uralom Magyarországon (1699–1790) Encyclopaedia Humana Hungarica 06.

Zrínyi Miklós-emlékévvé nyilvánították 2020-at

A magyar költő, hadvezér és hadtudós születésének négyszázadik évfordulója alkalmából.

A képviselők egyhangúlag, 169 igen szavazattal fogadták el az erről szóló, szintén kormánypárti előterjesztésű határozati javaslatot.

A Ház döntésével kimondta, támogatja és szorgalmazza olyan rendezvények szervezését a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága körében, amelyek méltó emléket állítanak Zrínyi Miklósnak és munkásságának.

A parlament határozata hangsúlyozza, hogy Zrínyi Miklós kiemelkedő szerepet játszott a magyar-horvát közös történelmi múlt kulcsfontosságú eseményeiben, ezért az emlékévre egyben a magyar-horvát kétoldalú kapcsolatok elmélyítésének eszközeként is tekint.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×