eur:
394.35
usd:
369.99
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Összeültetik a vádlottak padján Portik Tamást és Gyárfás Tamást - ezért

Együtt állnak bíróság elé a Fenyő-gyilkosság 22. évfordulóján.

Célszerűségből egyesítette a Fenyő-gyilkosság két, külön indult büntető ügyét Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék bírája - írja a Magyar Nemzet. A vád szerint Gyárfás felbujtotta Portikot, hogy ölesse meg üzleti ellenségét, Fenyő Jánost. A vád szerinti két felbujtó, Portik Tamás és Gyárfás Tamás egy eljárásban felel a ténylegesen 2020. február 11-én kezdődő közös perben. A dátum jelentősége, hogy pontosan 22 évvel azelőtt, 1998. feb­ruár 11-én lőtte le Fenyő János médiavállalkozót Budapesten, a Margit utcában Jozef Rohác (a szlovák maffia bérgyilkosa), aki az emiatt is kiszabott jogerős életfogytiglani szabadságvesztését tölti.

Ismert, Gyárfás Tamás sportvezetőt azzal vádolja a Fővárosi Főügyészség, hogy 1997 szep­temberében ő bízta meg előbb Tasnádi Pétert, majd az azóta már más ügyekben jogerősen – összesen 28 év fegyházra – elítélt Portik Tamást Fenyő János megölésével, és Portik meg is szervezte a gyilkosságot.

A vád lényege szerint Fenyő és Gyárfás között az 1990-es évek elején üzleti, elszámolási viták, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság és a Nap TV miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek. Fenyő terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavában. Az ügyészség szerint emiatt Gyárfás Tamás elhatározta, hogy megöleti riválisát. Előbb Tasnádi Pétert bízta meg azzal, hogy 12 millió forintért végezzen Fenyő Jánossal. Tasnádi ebből hatmilliót meg is kapott, de nem teljesítette a megbízást. Ezután fordult Gyárfás Portik Tamáshoz, hogy ölesse meg Fenyőt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×