INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

portik tamás

gyárfás tamás

fenyő-gyilkosság

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.

Összeültetik a vádlottak padján Portik Tamást és Gyárfás Tamást - ezért

Infostart

Együtt állnak bíróság elé a Fenyő-gyilkosság 22. évfordulóján.

Célszerűségből egyesítette a Fenyő-gyilkosság két, külön indult büntető ügyét Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék bírája - írja a Magyar Nemzet. A vád szerint Gyárfás felbujtotta Portikot, hogy ölesse meg üzleti ellenségét, Fenyő Jánost. A vád szerinti két felbujtó, Portik Tamás és Gyárfás Tamás egy eljárásban felel a ténylegesen 2020. február 11-én kezdődő közös perben. A dátum jelentősége, hogy pontosan 22 évvel azelőtt, 1998. feb­ruár 11-én lőtte le Fenyő János médiavállalkozót Budapesten, a Margit utcában Jozef Rohác (a szlovák maffia bérgyilkosa), aki az emiatt is kiszabott jogerős életfogytiglani szabadságvesztését tölti.

Ismert, Gyárfás Tamás sportvezetőt azzal vádolja a Fővárosi Főügyészség, hogy 1997 szep­temberében ő bízta meg előbb Tasnádi Pétert, majd az azóta már más ügyekben jogerősen – összesen 28 év fegyházra – elítélt Portik Tamást Fenyő János megölésével, és Portik meg is szervezte a gyilkosságot.

A vád lényege szerint Fenyő és Gyárfás között az 1990-es évek elején üzleti, elszámolási viták, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság és a Nap TV miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek. Fenyő terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavában. Az ügyészség szerint emiatt Gyárfás Tamás elhatározta, hogy megöleti riválisát. Előbb Tasnádi Pétert bízta meg azzal, hogy 12 millió forintért végezzen Fenyő Jánossal. Tasnádi ebből hatmilliót meg is kapott, de nem teljesítette a megbízást. Ezután fordult Gyárfás Portik Tamáshoz, hogy ölesse meg Fenyőt.

Nyitókép: Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018