eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke beszédet mond a Momentum Mozgalom Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.
Nyitókép: Marjai János

Országos népszavazásra vinné az atlétikai stadion kérdését a Momentum

Ha a kormány nem teljesíti a főváros feltételeit, megkérdezik a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból atlétikai stadiont építeni - mondta a Momentum elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában

Fekete-Győr András elmondta: a Momentum támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, a 120 milliárd forintos atlétikai stadion terveit viszont a jelenlegi formájában ellenzi. A Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén határozza meg a feltételeit, ezek az egészségügyre és az atlétikai projekt átalakítására vonatkoznak majd.

Fekete-Győr András kétli, hogy a kormány az Egészséges Budapest programot teljesíteni tudná. Mint mondta, amennyiben ezt nem teszi, akkor egy országos népszavazás keretében kérdezik meg a magyarokat arról, szeretnének-e 120 milliárdból egy atlétikai stadiont építeni.

Elmondta, hogy a népszavazási kérdést már hitelesítették, de az aláírásgyűjtés megkezdésével megvárják a kormány válaszát arra, amit a budapestiek kérnek. Fekete-Győr András elmondta azt is, hogy a Momentum támogatja a dugódíjat, a dízel autók kitiltását, és a rakpartok zöldítését. Hozzátette ugyanakkor, hogy ezekre konkrét tervek még nincsenek - víziók vannak, és politikai szándék.

A Momentum elnöke arról is beszélt, hogy az október 13-ai önkormányzati választást követő békülékeny kormányzati hozzáállást ma már nem érzi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×