Erre kiránduljunk a hétvégén, szép idő lesz!

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. november 15. 15:02
Ősi templom, koporsó formájú hegy, Magyarország legmagasabban fekvő várhelye -- sok látnivaló közül válogathatnak azok, akik kihasználják a szép időt, és kirándulnak egyet a hétvégén. Nekik szól az InfoRádió összeállítása.

A beregi és tiszaháti, református többségű falvak környékén templomtúrára indulhatnak. A fakazettás mennyezetű tákosi és a a népi reneszánsz festéssel díszített csarodai templomot semmiképpen se hagyják ki!

Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető, Túristvándiban a vízimalom várja, hogy felkeressék.

A Balaton-felvidéken Salföld, Kővágóörs és Köveskál környékén tölthetnek el egy szép napot. Csodálják meg a Hegyestű félbevágott bazaltkúpját!

A Tapolcai-medencében a koporsó formájú Szent György-hegyen, a várrommal koronázott Csobáncon és a mértani tökéletességű kúpként magasodó Gulácson kirándulhatnak.

A Mátrában a Galyatetőtől Ágasvárig húzódó Mátra-bérc-túrát ajánljuk a figyelmükbe. Mátraszentlászlóról induljanak el a Vörös-kő irányában, majd haladjanak tovább a Piszkés-tető északi oldalában. Útjuk során érinteni fogják Galyavár erdővel borított csúcsát, ahol ősi sáncárkokat fedezhetnek fel. Ez Magyarország legmagasabban fekvő várhelye, amelynek története a múlt homályába vész.

A Dunakanyarban a Gyadai-rétről a Naszály csúcsára mehetnek fel, de Zebegényből gyalogolva megnézhetik a Remete-barlangot is.

Nagybörzsönyből a Nagy-Koppányt, Nagyirtáspusztát és a Tolmács-hegyet célozzák meg!

Budaörsön az Odvas és Farkas-hegy örvendezteti meg önöket pazar kilátással.

Az időjárásra nem lesz panaszuk.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén gyaloglóknak, futóknak és kerékpárosoknak egyaránt. Most rendezik meg egyebek mellett a Sebes Pisztrángot, a Lővéreket, Felsőoktatási intézmények túráját, a Hegedűs Róbert- és az Áprily Lajos-emléktúrát, valamint az ott a Pont!, a Hídtól-Hídig és a 32-es baka vagyok én elnevezésű programokat. Ezekről a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján olvashatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Outdoor programajánló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást