eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) beszédet mond az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án. Mögötte Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, Sermer Ádám, a Liberálisok korábbi főpolgármester-jelöltje Élő Norbert, a DK politikusa, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi főpolgármester-jelöltje, Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Soproni Tamás, VI. kerület megválasztott polgármestere, Kendernay János, az LMP társelnöke és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa (b-j).
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új részletek Karácsony Gergely stábjáról

Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata valamint Kerpel-Fronius Gábor lesz várhatóan Karácsony Gergely főpolgármester helyettese, és még bővülhet a csapat – értesült a Népszava.

A lap információi szerint lassan összeáll Karácsony Gergely csapata. Úgy tudják, a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a szocialista Tüttő Kata, valamint a momentumos Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes lesz. A stáb még bővülhet,

Karácsony öt helyettessel számol.

Gy. Németh Erzsébet a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. Az ellenzéki pártok megállapodása értelmében a XVII. kerületben indult polgármester-jelöltként, de nem nyert. Kompenzációs listáról bekerült az új, ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlésbe, amelynek az előző ciklusban is tagja volt. 2002-ben az MSZP főpolgármester-jelöltje volt, a harmadik helyen végzett Demszky Gábor és Schmitt Pál mögött.

Tüttő Kata 2002 és 2014 között volt a közgyűlés tagja. A választáson az V. kerületben indult közös ellenzéki polgármester-jelöltként, ám nem nyert. 1998 óta tagja az MSZP-nek. Jelenleg a párt elnökségi tagja, valamint budapesti szervezetének alelnöke.

Kerpel-Fronius Gábor a Momentum tagja, májusban a párt Európai Uniós listájának hatodik helyén állt. Akkor lett országosan ismert, amikor idén júliusban a Momentum bejelentette, hogy őt indítják az ellenzéki előválasztást második fordulójában. Akkor a harmadik helyen zárt Kálmán Olga és Karácsony Gergely mögött. A XIII. kerületi Momentum vezetője, Angyalföldön indult egyéniben és simán nyert.

A tervek szerint Karácsony Gergely a héten mutatja be a teljes csapatát.

Tarlós István három helyettessel dolgozott: 2014-ben Bagdy Gábort pénzügyi, gazdasági, vagyoni kérdésekért felelős-, Szeneczey Balázst fejlesztésekért-, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát pedig a humán terület felelős főpolgármester-helyettesnek nevezte ki.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×