eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Budapest kimaradt a rekorddöntésekből

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

Ez sorozatban már a harmadik olyan nap, amikor az előzetes adatok alapján megdőlt az országos napi maximum-hőmérséklet rekordja. Szikáncson - mint írták - "július végét idéző magasságba emelkedett a hőmérséklet", 28,7 Celsius-fokot rögzített az automata. Mostanáig ezen a napon 26,2 fok volt a rekord, amit 1943-ban Budapesten mértek.

A fővárosi rekord viszont nem dőlt meg, az továbbra is 26,2 fok.

A meteorológiai szolgálat kiemelte:

az időjárás szélsőségességét jól mutatja, hogy több mint 10 fokkal van melegebb az ilyenkor szokásos 14 foknál.

A napi csúcshőmérséklet országos átlaga ugyanis 25 fok körül alakult, amely június közepének vagy augusztus végének megfelelő.

Az következő napokban is marad a szokatlanul meleg idő - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×