Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Választási fantomra bukkantak Pécsett

Infostart
2019. október 21. 14:19
Lehet országszerte akár több száz társa is, de olyan, aki 1985 óta komoly kollekcióval rendelkezik, nincs egy sem talán. Egy 56 éves pécsi férfi törvénytelen hobbijának nyomába eredt egy újság.

A pécsi politikatörténet egy különleges alakjával készített interjút a Pécsi Újság, nevét nem is hozta nyilvánoságra, de ez az írás elején megvilágosodik: az illető 56 éves férfi minden választás, szavazás alkalmával kihozta a szavazólapokat a fülkéből, eltette és lefűzte. (Ez szabálytalan.) Páratlan gyűjteménye van.

A szenvedélyének 1985-ben hódolhatott először. Vagyis hódolhatott volna, mert a Központi Bizottságot akkor még áthúzta és így dobta az urnába, de ezt a tettét később megbánta, és megkezdődött a máig tartó nagy "sorozat".

Barátai egyébként tudják róla, milyen különleges hobbija van,

de ad is rá magyarázatot: nem számít igazi passzívnak, ráadásul bizonyítani tudja, hogy "szavazott", a mindenkori véleményt pedig elfogadja.

A mostani önkormányzati választás alkalmával ráadásul németnek vallotta magát, így tovább színesedett a kollekció.

Efféle viselkedésre nem buzdít senkit, mert abból káosz lenne.

Hogy feltűnt-e valaha bárkinek, amit csinál, arra ezt mondta: "Egyszer igen, de

gyors voltam, üresen tettem a ládába a nem szavazatomat. Azóta mindig viszek magammal üres papírt, azzal bélelem ki a borítékot. Profi vagyok, nem holmi pancser.

Mozgásom, mozdulataim nyugodtak, kiszámíthatóak, csak semmi pánik."

A jellemzően 4 millió szavazatból két-háromszáz szokott eltűnni. Különc hősünknek tehát vannak társai.