Nyitókép: Bruzák Noémi

Fekete-Győr András az adatok láttán "felspannolódott"

Infostart
2019. október 13. 21:27
A Momentum elnöke bizakodva várja az önkormányzati választások eredményét. Fekete-Győr András az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a kampány bulvár elemeit látva nem lett volna a választók helyében.

Fekete-Győr-András, mint fogalmazott, a 20 százalék körüli feldolgozottsági adatokat megismervén spannolódott fel, ugyanis több olyan megyeszékhelyben is az ellenzék vezet meggyőző szavazatszámmal, ami az ő szívéhez közelálló, ilyen például Miskolc, Pécs, Dunaújváros, Érd, vagy Hódmezőváros. A nap folyamán volt pesszimista, optimista, semleges, de este 9 óra körül ismét optimistább lett.

Szerinte a Momentum érdekes helyzetben van, mert ők szinte a nulláról indulnak a választáson, így

nehéz lenne kudarcról beszélni már akkor is, hogyha csak egy képviselőjük bejutna valahová,

mégis, Budapesten egy kerületi momentumos polgármestert elvárna maguktól, amire a legnagyobb esélye Soproni Tamásnak van a VI. kerületben. Azonban egy nagyobb vidéki városban is nagyon örülne, hogyha sikerülne győzniük, ezeket azonban nehezebbnek tart.

Az elsődleges prioritás az önkormányzati képviselők. "Új párt vagyunk, fiatal párt vagyunk, friss párt vagyunk, legyen minél több képviselőnk" – hangsúlyozta a Momentum elnöke, aki 80-100-zal lenne elégedett a körülbelül 190 indulóból.

A mozgósítással kapcsolatban megjegyezte, hogy miután ők "kidolgozták a belüket, rengeteget plakátoltak és nagyon sok ajtót végigkopogtattak", így az rajtuk nem múlhatott. Fekete-Győr András reményei szerint a magas részvétel az ellenzéknek és ezáltal a Momentumnak kedvez, ahogyan a Borkai-botrány is, amely szerinte "lerántotta a leplet a hamis értékrendjükről".

Szerinte

Karácsony Gergely jó kampányt csinált, ami még őt is meglepte:

valamilyen szinten momentumos "feelingje" volt, amiből ők is kivették a részüket, így őt várja győztesként a főpolgármesteri versenyben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fekete-Győr András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kerpel-Fronius Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást