Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Folyamatosan váltják a rezsiutalványokat

Infostart
2019. október 9. 10:13
Amint megkapják, máris egyenlítik ki vele közüzemi számlájukat a nyugdíjasok, jönnek a számok, mennyi utalványból fizettek eddig rezsiköltséget.

7,2 milliárd forintnyi rezsiutalványt váltottak be keddig az arra jogosultak, ennyiből lett befizetett villany- és gázszámla - írja a Magyar Nemzet. 17 milliárd forintnyi rezsiutalvánnyal még nem fizettek.

A lapnak nyilatkozó Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár ígéri, nem az utolsó, nyugdíjasoknak szóló különjuttatás ez.

Szeptember utolsó napjáig több mint 2,6 millió nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek vitt ki a postás háromszor háromezer, azaz összesen kilencezer forint értékű rezsiutalványt.

"Az eredményekből azoknak a nyugdíjasoknak is részesülniük kell, akik munkájukkal a korábbi évtizedekben megteremtették a mostani fejlődés alapjait" – fogalmazott a lapnak.

A címzettek nagyjából másfél százaléka nem vette át az értékküldeményt.

Bárki bármilyen rezsiutalvánnyal kapcsolatos kérdésére pontos választ kaphat a kormányzati információvonalon, melyet a 1818-as telefonszám tárcsázásával lehet elérni.