Nyitókép: Pixabay.com

Rendőrök költöznek egy szegedi zebrához

Infostart
2019. október 3. 04:40
Az Oskola utcai gyalogos-bringás átkelő a helyiek szerint egyszerűen életveszélyes.

Noha komolyabb baleset nem történt az utóbbi időben a szegedi Oskola utca egyik zebrájánál, a korábbi veszélyes helyzet nem múlt el.

Mint a Délmagyar.hu írja, az Oskola utcában a híd utáni első zebránál nem könnyű átjutni a túloldalra gyalogosként, mert a hídról lezúduló biciklisek nagy része még csak nem is lassít. Olyan esetnek is szemtanúi voltak a lap munkatársai, amikor a túloldalról indult el egy család babakocsival, de amikor a bicikliúthoz értek, hangosan rájuk kiabált egy idősebb férfi, aki majdnem beléjük hajtott. Elsőbbségük pedig nekik volt, és jól láthatóan keltek át az úton.

A rendőrség szerint „a kérdéses szakaszon ebben az évben a rendőrség tudomására egy anyagi káros baleset jutott, melynek résztvevője személygépkocsi és kerékpáros volt".

A tettenéréskor megállapított szabálysértés esetén a rendőr figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki, illetve feljelentést tehet. Utánaolvasva a tételeknek, ez 10 és 50 ezer forint közötti összeget jelenthet. Amennyiben szabályszegést észlel, közigazgatási bírságot szabhat ki az intézkedő rendőr, ennek összege 10 és 300 ezer forint között mozog.

A rendőrség megígérte: lesznek a helyszínen ellenőrzések, méghozzá folyamatosan.

A szegedi kommentelők egyébként a gyalogosokat is hibáztatják, akik sokszor telefonjukba, fülhallgatóba mélyedve haladnak az utakon.

A bringások szerint szükség lenne egy, a híd alatt kialakított, szabályos kerékpárútra, amivel a biciklis forgalmat nem torpantják meg.