Nyitókép: Pixabay

Összevesztek az egyetlen mohácsi jelöltet támogató pártok

Infostart
2019. október 1. 13:22
A fideszes Szekó József tragikus hirtelenségű halála miatt egyetlen induló volna Mohácson az ellenzéki támogatású Csorbai Ferenc személyében, akinek az új helyzetben történő indulását néhány korábbi támogatója ma már ellenzi, mondván, így tisztességes.

Vita támadt a Csorbai Ferenc ellenzéki támogatású szocialista polgármesterjelöltje mögött álló pártok közt - írja a 444.hu. A DK, a Jobbik és a Momentum a fideszes induló Szekó József halála után azt követelik, a tisztességes verseny érdekében Csorbai Ferenc is álljon el az indulástól.

Az MSZP szóvivője, Nyakó István a HVG-nek azt felelte az egyik pécsi lapban megjelent követelésre, hogy Csorba nem lép vissza, összegyűjtötte az ajánlásokat, választásoknak ezért lenniük kell.

"Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást" - fejtegette Nyakó István.

Miskolcon is kicsit hasonló a helyzet, az ellenzéki Velünk a Város jelölőszervezet visszalépésre szólította fel a 19-es egyéni választókerület jelöltjeit, Kovács Lászlót (Fidesz), Imre Gábort (Mi Hazánk) és Jablonovszkyné Juhász Gabriellát (Új Lendület Miskolcért), mert szeptember 29-én elhunyt a jelöltjük, Kőhalmi Sándor.

A Borsod megyei Vattán a napokban hunyt el a település fideszes polgármestere, Korán István Attila szintén elindult volna, de az egyetlen jelölt most a független Vas Béla. Az ő visszalépéséről nincs hír - írja a 444 olvasói közlés alapján.