Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós: a magyar kórházak fejlesztése döntő kérdés

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2019. szeptember 26. 20:32
Összesen 722 altató- és lélegeztetőgépet kapnak a magyarországi kórházak, mintegy 4 és fél milliárd forint értékben – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Tizenegy lélegeztető- és hét altatógépet adott át a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A gyermek és felnőtt műtőbe, valamint az intenzív osztályra kerülő gépek összértéke 130 millió forint. A tárcavezető hangsúlyozta,

több intézmény kap hasonló, új gépeket.

"Az összes magyar kórház technológiai fejlesztésének kérdésköre központi, döntő kérdés. Ennek részeként 4 és félmilliárd forintból a kormány 727 altató- és lélegeztető gépet szerzett be" – tette hozzá.

Kásler Miklós beszélt arról is, hogy az Országos Kardiológiai Intézet megerősödött, a nyitott szívműtétek száma 15 százalékkal több lett, a minimál invazív műtétek száma 3 és félszeresére nőtt, míg a reoperációk aránya 2,7-szer lett kevesebb. Ezek az eredmények már megegyeznek a nagy külföldi centrumok eredményeivel, hangsúlyozta. A tárcavezető közölte,

az onkológiai ellátásban kiépül struktúrához hasonló hálózat körvonalazódik a kardiológiai ellátásban is, nyolc regionális centrummal.

Andréka Péter, a GOKI főigazgatója azt mondta, az eddigi ellátási területek mellett megjelent a megelőzés és az Országos Kardiológiai Intézet orvosai hátrányos helyzetű településeken végeznek lakossági szűréseket. Augusztusban 827 embert vizsgáltak meg, és 270-nél találtak valamilyen kardiológiai elváltozást, tette hozzá az intézmény főigazgatója.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összesen 722 altató- és lélegeztetőgépet kapnak a magyarországi kórházak
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást