eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Elegük van a térség lakóinak az émelyítő szagokból

Balatonfűzfő után Veszprémben is demonstrálnak a királyszentistváni szeméttelep bezárásáért.

Kedd reggel 8 órától délután 5 óráig félpályás útlezárással tiltakoznak Veszprémben a Budapest út Kossuth iskola előtti szakaszán a királyszentistváni szeméttelep miatt – számolt be a Veol.hu. A demonstrálók az üzem bezárását szeretnék elérni.

A tüntetés egyik szervezője a megyei portálnak elárulta, amennyiben nem kapnak konkrétumok a bezárásról, abban az esetben

egy hónapon át, azonban több helyszínen folytatják

az útlezárásokat, ezzel komoly fennakadásokat okozva a város közlekedésében.

Vasárnap két-háromszáz ember gyűlt össze a fűzfőgyártelepi buszfordulónál, hogy a szeméttelep bezárásáért tüntessenek, ahol elhangzott:

évek óta gondot jelent a Főzfő felé eső településeket rendszeresen elárasztó bűz, de az augusztusi tűzeset közvetett anyagi károkat is okozott: a füst miatt a turisták menekültek az érintett területekről.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, Királyszentistvánon augusztus 10-én csaptak fel a lángok, amelyek oltásán tizennyolc egység húsz munkagéppel dolgozott, és csak két nappal később sikerült eloltani a tüzet. A hulladék-feldolgozóban nem az idei volt az első tűzeset.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×