INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

magyar biztosítók szövetsége

viharkár

biztosító

kártérítés

villámcsapás

Átlagosnak mondható az idei viharszezon

Átlagosnak mondható az idei viharszezon

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám

Több mint 4 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók a május elseje és augusztus 31-e közötti időszakban magán- és társasházak tulajdonosainak. Az idei viharszezon – biztosítási szempontból – azonban nem számít kiemelkedőnek, derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) összesítéséből.

Csaknem százezer kárbejelentés érkezett a viharok miatt a biztosító társaságokhoz a május 1-je és augusztus 31-e közötti időszakban – mondta az InfoRádiónak a Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

"Több mint 4 milliárd forintot fizettek ki ezzel kapcsolatban. Visszatekintve az elmúlt évekre, ez egy átlagos viharszezonnak tekinthető. Nagyjából hasonló adatokról számolhatunk be az elmúlt évekből is – ismertette a szakember. – Ebben az évtizedben talán

a legsúlyosabb károk 2010-ben voltak,

amikor háromszor ennyi bejelentés érkezett, és majdnem 30 milliárd forintot fizettek ki a biztosító társaságok."

Lambert Gábor hozzátette, egyre több a villámcsapások másodlagos, indukciós hatása miatt bekövetkezett káresemény. "Hogyha csak a viharkárokat nézzünk, akkor

a felhőszakadás volt a leggyakoribb oka a bejelentéseknek, emellett azért volt jég- és szélkár, illetve voltak beázások"

– sorolta a szakember.

A Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője elmondta azt is, hogy a magyarországi ingatlanok csaknem 73 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással.

"Ami örvendetes jelenség, hogy azt tapasztaljuk, hogy

egyre többen gondolnak arra is, hogy egy alapbiztosításnál kiterjedtebb védelmet nyújtsanak az otthonuknak.

Adott esetben kiegészítő biztosításokat kötnek, például a hőtőszekrényben felolvadt élelmiszerek tönkremenetelére áramkimaradás esetén, vagy pedig az elfolyt vízkárokra is" – jegyezte meg.

Idén a legtöbb kárbejelentés június elején és végén, valamint a július végi viharokat követően érkezett a biztosítókhoz, elsősorban Budapestről, valamint Baranya, Borsod és Szabolcs megyékből.

Nyitókép: Levadászva.hu

Kapcsolódó hang

Átlagosnak mondható az idei viharszezon
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018