eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Széchenyi lánchíd 2017. augusztus 23-án. Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Lánchíd felújítása - Özönlöttek a kérdések, meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Három héttel meghosszabbította a Lánchíd felújításának jelentkezési idejét a BKK – számolt be a Hvg.hu. A beszerzéssel kapcsolatban számtalan kérdés érkezett a potenciális kivitelezőktől.

Szeptember 5-ről 23-ra tolta ki a Lánchíd, a Váralagút és a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró felújítására kiírt közbeszerzés jelentkezési határidejét a Budapesti Közlekedési Központ – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből, írja a Hvg.hu.

A határidők kitolására a beérkezett kiegészítő tájékoztatási kérések megválaszolása miatt volt szükség – közölte a BKK a portállal, amely ismerteti: rengeteg kérdés érkezett a potenciális jelentkezőktől: több mint húsz, a válaszokkal együtt egy 75 oldalas dokumentumot tesznek ki.

A kérdések egy része technikai jellegű, illetve értelmező/megerősítést kérő kérdések.

A Hvg.hu megjegyzi, a számtalan kérdés, a feltárt hibák és az ellentmondások orvoslására a BKK módosításokat eszközölt a beszerzés dokumentációjának jelentős részén, a többi között az árazatlan költségvetésben, a műszaki leírásban és a szerződéstervezetben is.

Tarlós István korábban, az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, október végén - november elején kezdődnek a munkálatok.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×