Nyitókép: Erik Witsoe/Unsplash

Egy kis szünet után kiadós eső jön

Infostart
2019. szeptember 8. 06:00
Vasárnap kevesebb csapadék várható, estétől azonban újabb hullámban kiadós eső jön.

Vasárnap délelőtt még főként a nyugati és az északi megyékben fordulhat elő kisebb eső, majd szakadozik a felhőzet, és délután csupán elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar.

Estefelé aztán nyugat felől befelhősödik az ég, és ismét egyre többfelé számíthatunk csapadékra. A keleties szél megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A meteorológiai szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18 és 27 fok között alakul,

a keleti határvidéken lesz a melegebb.

Kiadós eső, napsütés, majd újra eső

Az időkép előrejelzése szerint hétfőn sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullhat le. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Keleten még 24-28, máshol 17-23 fokot mérhetünk napközben.

Keddre a csapadék elvonul, száraz, napos idő várható. Csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban 7-14, napközben 21-26 fok várható.

Szerdán a Dunántúlon és középső tájakon lehet felhősebb, borongósabb az idő, míg keleten sokat süthet nap. Gyenge csapadék néhol nyugaton alakulhat ki. Helyenként megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 20-29 fok valószínű. Csütörtökön nyugat felől egy hidegfront érkezhet elszórt záporokkal, helyenként zivatarokkal. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. 19-25 fokra van kilátás.