Nyitókép: Parkerdo.hu

Még zordabb arcát mutatja a népszerű magyar turistahely

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. augusztus 21. 15:29
Sziklaomlás veszélye fenyegeti a Rám-szakadék látogatóit. A Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott óvatosságot kér a kirándulóktól. A Dömös és Dobogókő közötti Rám-szakadék Magyarország legnehezebben járható túraútvonala. A 30 méter mély patakvölgyben láncok és létrák segítik az áthaladást. Évente ötvenezren keresik fel.

Bár a Rám-szakadékban nem ritka a kőhullás, a napokban épp a turistaútvonalat zárta el egy lezuhant hatalmas sziklatömb. A bontási feladatokat az erdőgazdaság munkatársai természetesen már elvégezték, lezárásra nem volt szükség, az esőzések miatt azonban bármikor ismét előfordulhat hasonló, ezért fokozott óvatosságra intik a kirándulókat – hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Mészáros Péter az InfoRádiónak nyilatkozva kiemelte,

a Rám-szakadék, ahogyan az ország más erdejei, saját felelősségre látogathatók. Ennek ellenére az erdőgazdaság minden óvintézkedést megtesz a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében,

például ezért egyirányúsították a Rám-szakadékot idestova tíz éve.

Azt tanácsolják ,hogy aki a Rám-szakadékot tűzte ki célpontul, első körben feltétlenül tájékozódjon a Pilisi Parkerdő honlapján, hogy az adott túraszakasz, amit szeretne bejárni, látogatható-e. A szurdok különleges felkészültséget (jó minőségű felszerelést, ruházatot és cipőt) igényel, továbbá azt sem árt elfelejtetni, csak lentről felfelé járható, emlékeztetett Mészáros Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Még veszélyesebb lett a Rám-szakadék
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást