eur:
395.32
usd:
372.13
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A Római-part 2017. június 20-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nekimennek a Római-partnak, rá sem lehet majd ismerni

Közösségi tervezéssel újul meg mintegy 450 millió forintból a Római-part. A Főkert Nonprofit Zrt. online kérdőíven, csütörtöktől szombatig pedig személyesen is várja a lakosság véleményét arról, hogy miként fejlesszék a partszakasz hét pontját - mondta az InfoRádiónak a társaság zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

Az óbudaiak, békásmegyeriek véleményének figyelembevételével újul meg a Római-part.

A beavatkozásokra a part Aelia Sabina köz és Őrtorony utca közötti részén kerül sor

- mondta el az InfoRádióban Nagy Dénes, a Főkert Nonprofit Zrt. zöldfelület-fejlesztési igazgatója.

"Hét akcióterületről van szó. Elsősorban funkcióbővítő, illetve komfortjavító beruházásokat jelentene a fejlesztés, a lakosság számára szeretnénk komfortosabbá, használhatóbbá tenni az egész partszakaszt" - egyértelműsítette Nagy Dénes.

A fejlesztési folyamat nulladik fázisa lenne a lakossági konzultáció, a Főkert arra kíváncsi, hogy az ott élők mit szeretnének a legjobban, "bizonyos kereteken belül mi az a funkció, amit látni szeretnének, akár olyan szintig is, hogy milyen termékeket használjunk fel ahhoz, hogy minél szélesebb megelégedés övezze az átalakítást".

A konzultáció egyrészt a Főkert honlapján online, másrészt a helyszínen "offline" megy. Nagy Dénes azt várja, hogy

a lakosság döntsön, játszótereket, pihenőket, sportolási lehetőségeket, biciklipumpáló helyeket, tárolókat, ivókutakat akar-e inkább látni.

Az online kérdőívet augusztus 21-ig lehet kitölteni. Aki pedig minderről bővebb információt szeretne, augusztus 15. és 17. között délután 2 és este 8 óra között a Római part 43. szám alatt várják, a Két Rombusz nevű helyen.

Augusztus 21-én véget ér az adatgyűjtés. Ezt követően augusztus 23-24-én a Főkert egy közös "workshopot" hirdet a Külker Evezős Klubban, ennek keretében értékelik a beérkezett igényeket, és megpróbálják megtalálni azt a közös metszetet, amivel mindenki elégedett lehet. Mindenki mehet ide is.

Mindezek után

a Főkert koncepciótervet készít, abból pedig kiviteli terv lesz, utána kezdődhet a munka, ami előre láthatólag novembertől márciusig zajlik majd.

Az átalakítások - mint Nagy Dénes hozzáfűzte - kiterjednek a zöldterületekre is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×