eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A 27. Sziget fesztiválra tartó fiatalok érkeznek a K-hídon az óbudai Hajógyári-szigetre 2019. augusztus 6-án. Az idei fesztivált augusztus 7. és 13. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Van terv a K-híd felújítására, de az már nem jó

Az egyik jövőbeni Sziget Fesztivál idejére fog esni a kulcsfontosságú híd felújítása, mivel az egy-másfél évig is eltart majd. Csak azt nem tudni, mikor kezdik.

Ismert, múlt szerdán, a Sziget nulladik napján a vihar elől menekülő fesztiválozók közül többen arról számoltak be, hogy csörömpölt és mozgott alattuk a Hajógyári szigetre vezető K-híd. A Magyar Nemzet most megtudta, a híd felújítási tervei már egy ideje a fiókban vannak, azokat azonban még le kell porolni, hogy lehessen belőlük bármi is.

Maga a felújítás egy-másfél évet emészthet fel - közölte a lappal a BKK. Ez alapján biztos, hogy a felújítás bele fog esni az egyik Sziget Fesztiválba.

Mint ismert, a Sziget Fesztivál nulladik napján minden rekordot megdöntött a látogatottság: több mint 95 ezren voltak kíváncsiak Ed Sheeran koncertjére. A nagyszámú bulizni vágyó miatt a rendezvényen korábban sosem látott jelenetek játszódtak le: a tömeg a nagyszínpadhoz vezető egyik bekötőúton odapréselte az elöl állókat egy pulthoz, akik azt átugrálva próbáltak menekülni. A K-hídon keresztül csak szakaszosan, "zsilipelve" engedték át az embereket.

Amennyiben kiderül, olyan hibája van a szerkezetnek, ami nem teszi lehetővé a biztonságos, balesetmentes közlekedést, a forgalmat korlátoznák.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×