eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk
A szavazatszámláló bizottság tagjai a fel nem használt szavazólapokat számolják a szavazóhelyiség bezárása után a pécsi, Kossuth téri polgármesteri hivatalban kialakított szavazóhelyiségben, az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Két fideszes polgármester is kiállt a csatasorból

Betegsége miatt sem a miskolci, sem a Budapest XVII. kerületi városvezető nem indul újra október 13-án.

Egymásután két fideszes polgármester közölte a nyilvánossággal, hogy betegség miatt nem indul újra városa, illetve városrésze vezetéséért.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere - mint arról az Infostart is hírt adott - a Boon.hu portálon tudatta a nyilvánossággal, hogy nem indul, megfogalmazása szerint több mint tíz éve rosszindulatú betegséggel küzd, amit a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak.

"Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak egy ilyen rosszindulatú betegséggel felelősséggel nem kezdhetek neki" - jelentette ki.

Posztjáért kormányoldali támogatással Alakszai Zoltán indul majd.

Hétfőn este aztán egy újabb polgármester fújt visszavonulót: a fővárosi XVII. kerületet vezető Riz Levente, aki szintén beteg. Erről a Facebookon árult el többet. Az ő helyén eddigi alpolgármestere, Horváth Tamás indul Fidesz-KDNP-sként.

Az önkormányzati választásokra október 13-án kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×