eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Ezért kapnak az autósok kék mikuláscsomagot Dél-Budán

Kiterjesztették a fizetős parkolózónát a városrészben. Megszűnt az ingyenes várakozás egyebek között a Bartók Béla és a Bocskai úton, és a Műegyetem rakparton is. A bírságolás azonban csak szeptember 1-jén kezdődik - közölte a XI. kerület az InfoRádióval. Újabb fizetőzónák is lesznek.

A díjfizető övezetekben található, fővárosi tulajdonú utakon megszűnik az ingyenes parkolási lehetőség - közölte a múlt héten az Infostart. A díjfizetéssel érintett új szakaszokról ITT lehet tájékozódni.

Ám, mint az InfoRádióban Kádi Gergely, a XI. kerületi Városgazdálkodási Igazgatóság közlekedési osztályvezetője elmondta, a Műegyetem rakpart egy speciális besorolású várakozási terület lesz, 3 óra egyösszegű befizetéséért egész nap lehet ott parkolni.

Egy ideig még nem bírságolnak, a türelmi idő augusztus 1-től a hónap végéig tart, addig nincs tehát pótdíjazás.

A korábban kiadott lakossági várakozási hozzájárulások érvényesek lesznek a kerület közútjain függetlenül attól, hogy fővárosi vagy kerületi tulajdonú útról van szó, kivéve a Műegyetem rakpartot.

Akik a várakozási övezeten belül laknak, de még nem rendelkeznek várakozási hozzájárulással, azonnal az önkormányzathoz kell fordulniuk, hogy szeptember 1-ig megkaphassák az engedélyt.

A kiterjesztés okáról Kádi Gergely elmondta, rengeteg olyan közlekedésfejlesztési beruházás valósult meg, amelyek jelentős változást idéztek elő a kerület közlekedési és parkolási viszonyaiban, gondolni kell itt a 4-es metróra és a fonó villamosra, valamint a már a Kelenföldi pályaudvarig érő 1-es villamosra.

Jön a folytatás

"A belső városrészeken szintén nagyon megnőtt a P+R-ező parkoló autók száma" - tette hozzá Kádi Gergely, aki tud róla, hogy a fizetős zónákkal ezek az autók csak kicsivel fognak kijjebb parkolni, problémákat előidézve más kerületrészek lakóinak, akik a házukhoz közel szeretnék letenni az autót. Erre az önkormányzat azt találta ki, hogy szaktervező cég bevonásával déli irányba még jobban kiterjesztik a fizetőzónát, ezt a főváros is jóváhagyta, tehát

a Budaörsi út-Andor utca-budafoki vasútvonal által határolt terület egésze fizetőssé válhat, sőt további tervek is vannak.

A bővítés ütemezését két tényező befolyásolhatja: a kialakítás költségei, valamint az éppen folyó beruházások által indukált közlekedési változások. Az ígéretek szerint ott fognak beavatkozni, ahol a legnagyobbak a helyiek problémái.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×