eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sebességtúllépés-ellenőrzést végeznek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Salgótarjánban. Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi mától a rendőrség az autósokat, a háromnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzéssorozatban, amelynek során alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Akcióban a rendőrség, egész héten figyelik a közlekedőket

Országos sebesség-ellenőrzést végez a rendőrség ezen a héten egy nemzetközi akció keretein belül.

A TISPOL SPEED elnevezésű nemzetközi kampány keretében tart sebességmérő akciót Magyarország közútjain a rendőrség egészen vasárnapig, ismertette Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban. Ennek során gyakrabban lehet majd sebességmérő rendőrökkel találkozni, hiszen az akció célja, hogy kiszűrjék a sebességtúllépőket a szabályosan közlekedő sofőrök közül.

A közutak legfőbb gyilkosa a sebességtúllépés és a gyorshajtás, az esetek közel harmada erre vezethető vissza.

Miután pedig a balesetek jelentős része a nyári hónapokra esik, vagyis ez egy kockázatosabb időszak, emiatt kiemelten indokolt, hogy részt vegyen a magyar rendőrség is az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának mostani ellenőrzési akciójában, emelte ki az ORFK munkatársa.

Egy biztos, a hasonló akcióknak

már a puszta léte és híre is hasznos lehet,

hiszen hogyha csupán ennek hatására, de lassabban és fokozottabb körültekintéssel vesznek részt a sofőrök a közlekedésben, az mindenféleképpen a közlekedési morál javulását fogja eredményezni. Soha nem az a cél ugyanis, húzta alá Gál Kristóf, hogy minél több bírságot szabjon ki a rendőrség, hanem az, hogy a közlekedők nagyobb biztonságban legyenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×