Nyitókép: Maccabi Európa Játékok, rögbibemutató (forrás: emg2019.hu)

Már debütált is a Kincsem Park egyik újdonsága

Infostart
2019. augusztus 7. 08:50
Még több lábra állhat a Kincsem Park: négy sportág világversenyeivel startol a multifunkciós agár- és rögbistadion. Az utóbbit a hét végi Maccabi játékokon már fel is avatták.

A szeptemberi öttusa-világbajnokságon debütál a Kincsem Park többlépcsős beruházási programjában kialakított multifunkciós agárpálya, 2020 tavaszán pedig már nemzetközzi közönséget és versenyzőket szeretnének fogadni - mondta a Világgazdaságnak Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója. Az agárpályát egyébként nem az európai, hanem az angol és ír szabványok szerint építették meg (a nyulat nem a belső, hanem a külső pályán húzzák). Terveznek villanyfényes esti agárfutamokat is.

Az agárpályát még építik, de a rögbistadiont a hét végi Maccabi játékokon felavatták. Ide költözik a sportág szövetsége is, a korszerűsített műemlék lelátóban találnak otthonra.

A 700 millió forintos beruházást 2030-ig további fejlesztések követhetik, ezekről a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dönt majd. Az már biztos, hogy itt alakítják ki a 2021-es lovassportok Európa-bajnokságának pályáját, ezzel négyre bővül az itt helyet kapó sportágak száma.