eur:
394.49
usd:
370.06
bux:
65336.21
2024. április 23. kedd Béla

Augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat az érintettek - a nap hírei

Több mint 8 ezer igény érkezett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására. Mégsem bővítik a Veszprém Arénát.

Több mint 8 ezer igény érkezett a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására az elmúlt bő egy hónapban. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a családvédelmi akcióterv intézkedései jövőre is folytatódnak, és januártól életbe lép a legalább négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed.

Már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat az érintettek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás azért érkezik a szokásosnál korábban, hogy a családok számra könnyebb legyen az iskolakezdés. Az intézkedés mintegy 1,2 millió családot érint.

Az idén is a posta viszi ki az iskolákba a tankönyveket. A társaság munkatársai 20 munkanap alatt juttatják el a csaknem 13 millió könyvet a mintegy 4.100 oktatási intézménybe.

Átlépte az 1.500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Plusz jegyzése - mondta el a pénzügyekért felelős államtitkár. Gion Gábor szerint minden idők legeredményesebb és legkeresettebb befektetési terméke lehet a legújabb magyar állampapír.

A vártnál jobban nőtt a Richter árbevétele a második negyedévben. A gyógyszercég csaknem 120 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 8,5 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakánál. Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke azt emelte ki, hogy a Richternél átlagosan 10 százalékos termelés-kiesést és 8 millió eurós bevétel elmaradást okozott, hogy február óta egyedi azonosítóval kell ellátni a gyógyszereket. Szerinte a gyakorlatban a rendszer bevezetése semmit sem ér, a patikákból továbbra sem az így besorolt termékek kerülnek ki.

Mégsem bővítik a Veszprém Arénát, így a tervezett négy helyett három magyarországi helyszínen rendezik meg a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot. A Miniszterelnökség közölte: a kormány megvizsgálta a bővítés lehetőségeit, és az előzetes tervezői becslés alapján a bővítés többe kerülne, mint egy teljesen új csarnok megépítése.

Leépítésekre készül a Bosch. A világ legnagyobb autóipari beszállítója az autógyártás stagnálására számít a következő években. A német társaság igazgatótanácsának elnöke egy lapinterjúban arról beszélt, hogy az új autók piaca jóval gyengébben fejlődik, mint ahogy egy éve gondolták.

A skótok többsége a Nagy-Britanniától való elszakadásra szavazna egy újabb népszavazáson. A Times című brit lapban megjelent felmérés szerint a skótok 52 százaléka voksolna igennel a függetlenné válásra.

A rend mielőbbi helyreállítását sürgeti Hongkongban a kínai kormányzat. Peking azután adott ki nyilatkozatot erről, hogy a különleges státusú területen általános sztrájkot hirdettek a tüntetők, akik a közlekedést is megbénították az utakon. A kormányzó közölte, hogy továbbra sem enged a tiltakozók követeléseinek, és azt is megerősítette, hogy nem mond le.

Kína ellenlépéseket tesz, ha az Egyesült Államok közepes hatótávolságú rakétákat telepít Ázsiába. A kínai külügyminisztérium nem részletezte, hogy pontosan milyen lépésekre gondol, de azt megerősítette, hogy Peking nem vesz részt egy nukleáris fegyverkezési versenyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×