Nyitókép: Jászai Csaba

A MÁV a jövő felé vette az irányt

InfoRádió
2019. július 28. 07:00
Hamarosan megjelennek a MÁV online adatokon alapuló utastájékoztatói, amelyek révén az utasok percre pontosan kaphatnak információkat a vonatok indulásáról és érkezéséről – mondta Loppert Dániel a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója a közmédiának.

Az online adatokon alapuló utastájékoztatókon a vonatok valós idejű mozgását lehet majd nyomon követni, GPS-alapon tájékoztatják erről az utasokat - ismertette Loppert Dániel, hozzátéve: az adatok megjelenítése modern LED-monitorokon történik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak ezzel kapcsolatban volt egy előző évi, körülbelül 600 millió forintos plusz támogatása a MÁV irányába, ennek felhasználásával a Déli pályaudvaron például a vágányvégi kijelzőknél történtek változtatások, modern monitorok kerültek a régiek helyére, és lecserélték az összesítő kijelzőt a Déli pályaudvaron, hasonlóan a Keleti pályaudvarihoz – jegyezte meg a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Ezek mellett Szolnok állomáson 5 új kijelzőt telepítettek, továbbá két haváriamonitort - ezek kifejezetten a fennakadásokkal és késésekkel kapcsolatos információkat jelenítik meg az utasok számára -, valamint Pilis, Vecsés és Monor állomásokon is új rendszerek jelentek meg – sorolta a kommunikációs igazgató.

Loppert Dániel kiemelte,

a mobiltelefokon a MÁV applikációjával is élőben követhető

az említett utastájékoztató rendszer. Mindenkit arra biztatnak, hogy mobiltelefonon keresztül vásároljon jegyet, és ott tájékozódjon az utasforgalmi adatokról. "Ez a jövő, ebbe az irányba indul el a társaság" – fogalmazott.

Azokon az állomásokon, ahol egyébként uniós fejlesztések történnek, mint a Miskolc-Debrecen irány, a Hatvan-Miskolc irány, a Pusztaszabolcs-Pécs irány, már kibővítették a fejlesztéseket ilyen modern utastájékoztató LED-monitorokkal, tette hozzá Loppert Dániel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A MÁV a jövő irányába vette az irányt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást