Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ez vár a Széna tér átmeneti megszűnése után a volánozókra

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2019. július 24. 08:00
Augusztus 10-én a Széna téri buszpályaudvar átköltözik a Széll Kálmán térre - közölte a Volánbusz Zrt. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik a Széna tér tervezett, várhatóan fél évig tartó felújítása.

Augusztus 10-én megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak - közölte a Volánbusz Zrt. A társaság kiemelte, hogy az első kocsiállásról Zsámbék és a távolabbi települések, a másodikról Perbál irányába változatlan időpontokban közlekednek majd a buszok. A Széll Kálmán téri érkezési hely nem változik. A Volánbusz szerint a módosításnak köszönhetően csökkennek a távolságok, ezért egyes esetekben a jelenleginél kedvezőbb lesz a jegyek és bérletek ára, amelyeket szintén az új indulási helyen lehet majd megvásárolni. A Széll Kálmán téren csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni az autóbuszokra. A Széll Kálmán téri BKK Ügyfélközpontban is értékesítik a jegyeket és a bérleteket, ahol a BKK saját pénztárai mellett egy külön pénztár is az utazók rendelkezésére áll a gyorsabb kiszolgálás érdekében.

A Széna tér rekonstrukciója évek óta napirenden van, a főpolgármester a következő ciklusra több közterület, így a Széna tér megújítását is célul tűzte ki. Tarlós István korábban részletesen beszélt a terület felújításáról.

"Megújult, megnövelt zöldterülettel fognak nemsokára találkozni,

el fog tűnni az Ostrom utca és a Hattyú utca közötti parkoló, és természetesen megújul a Csalogány utca és a Hattyú utca Széna térbe torkolló vége is.

Itt van a Volánbusz egyik végállomása, nagyon szerencsétlen, rossz helyen, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Volán közreműködése, együttműködése is szükséges ahhoz, hogy innen elhelyezzük."

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kezdődik a Széna tér rekonstrukciója. Az ügyben megkerestük a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK korábbi tervei szerint a felújítása célja, hogy a Széna tér a jövőben ne csak közlekedési célt szolgáljon, hanem a zöld részek megnövelésével közterületként is működjön. Megnőhet a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnne, csökkenne a zaj és a levegő szennyezettsége is. A terveket már tavaly elfogadta a Fővárosi Közgyűlés. Eszerint a beruházás 2,5 milliárd forintba kerülhet és fél évig tarthat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Széna tér felújítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást