Nyitókép: Szülők Háza

Élményt és szemléletformálást adnak a gyerekeknek

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva
2019. július 22. 18:42
Harmadik alkalommal rendezi meg a Szülők Háza Alapítvány a Tegyél jót! program keretein belül a verőcei táborát állami gondozásban élő gyerekeknek.

A "Láss! Ne csak nézz!" nevet kapta az idei Szülők Háza élménytábor, ugyanis egy látással foglalkozó cég is csatlakozott a szervezőkhöz, ismertette az InfoRádiónak Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke. Az összes gyereken végeznek szemvizsgálatot, akinek pedig szükséges, elkészítik a későbbiekben, és napszemüveget is kap minden táborozó.

De a verőcei élménytáborban nem csak a látással foglalkoznak, hanem szemléletformálással is, azon túl, hogy élményeket szeretnének nyújtani a gyerekekenek, emelte ki Regős Judit.

Vendégül látják az ENSZ magyar ifjúsági nagykövetét, aki a fenntartható fejlődésről és a környezetvédelemről mesél majd korosztályonként a gyerekeknek, a rendőrség szakemberei pedig drogprevenciós és bűnmegelőzési előadásokat tartanak.

Lesz utazó planetárium is, hogy az univerzummal is megimserkedhessenek a gyerekek, ismertette az alapítvány elnöke.

A Szülők Háza Alapítvány a Tegyél jót! program keretében egész évben kapcsolatban áll a gyerekekkel, folyamatosak az élményprogramjaik, emelte ki Regős Judit, hozzátéve: a nyári táborba 90 gyerek érkezik, olyanok, akiket a gyermekotthonok nevelői javasolnak. "Mi pedig szeretettel várjuk a gyerekeket, nemcsak mi, az alapítvány dolgozói, de önkéntesek is, hiszen az alapítvány velük is dolgozik".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Élményt és szemléletformálást adnak a gyerekeknek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást