eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook/VMSZ

Most a vízimentők szorulnak segítségre

Adománygyűjtést szervez a Vízimentők Magyarországi Szakszövetsége, miután lehetősége nyílt két darab speciális, használt mentőhajó megvételére – mondta a szervezet elnöke az InfoRádiónak. Bagyó Sándor ezt megelőzően arról beszélt, hogy a szezon eddigi részében mennyi munkájuk volt.

A rendszer készen áll az összes adott feladat elvégzésre, húzta alá Bagyó Sándor hangsúlyozva, hogy a strandi- és a mélyvízi vízimentőkkel, a hajós szolgálattal, a diszpécserszolgálattal és egyéb más társszervekkel való együttműködés egy nagyon komplex munka. Bár eddig egy erős szezonról lehet beszélni, az elvárásoknak tökéletesen meg tudtak felelni a szervek, igaz, a java csak most kezdődik – tette hozzá.

A vízimentők munkáját az emberek azzal tudják a legjobban segíteni, hogyha megfogadják a tanácsaikat és figyelnek magukra. Most azonban lehetőségük nyílt egy alkalmi vételre, amihez adományokat várnak, ismertette a szakszövetség vezetője. "Ebben szólítottuk most meg a lakosságot, hogyha tud, akkor segítsen ebben az egyedi, nem tervezett beruházásban" – fogalmazott.

Adományozásra lehetőség van sima banki átutalással a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat számlaszámára, valamint bankkártya segítségével.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolása miatt nyílna lehetősége arra, hogy megvásároljon két speciális használt mentőhajót. "Az ő érdekük is az volt, hogy szállítási költség nélkül, minél előbb túladjanak rajtuk. Ez egy nem várt lehetőség, aminek nagyon megörültünk" – fogalmazott Bagyó Sándor.

A két hajó egyforma, 7 méter hosszú, 200 lóerős motorral felszerelt, nagyon erős mentőhajó – dicsérte a szakszövetség elnöke, hozzátéve, igaz, a magyar előírásoknak megfelelően némi átalakításra szorulnak majd.

A szakszövetség részére egyébként egy nap leforgása alatt egymillió forint gyűlt össze, ami egy reménykeltő dolog, tette hozzá Bagyó Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×