eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
HÉV szerelvény a szentendrei HÉV végállomásán.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Hatalmas változás előtt állhat a szentendrei HÉV

Hangsúlyosan szerepelnek a Budapesti Mobilitási Tervben az Óbudát érintő közlekedési fejlesztések is.

A fővárosi közgyűlés által elfogadott terv szerint kormányhatározatok módosítása szükséges annak érdekében, hogy a H5-ös HÉV vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát metróüzemre alakítsák át tekintettel az utasforgalomra, így szeptembertől 5-ös metróvonalnak neveznék át.

A közgyűlés felkéri a Budapesti Közlekedési Központot a szükséges módosítások átvezetésére. A III. kerületet érintő változások között szerepel még az Aquincum Duna-híd építése, a Pacsirtamező utcai villamos kialakítása illetve az 1-es villamos meghosszabbítása a Bécsi úton, a Vörösvári út - Aranyvölgy szakaszon.

A tervben szereplő fejlesztések jelenleg eltérő kidolgozottsági fázisban vannak. Amennyiben megvalósulnak 2030-ig bezárólag, a jelenleginél élhetőbb és még inkább ember- és környezetbarát város lehet Budapest - áll a kerület honlapjára felkerült közleményben.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×