eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György
A 2. futópálya 31R vége felől (forrás: Budapest Airport)
Nyitókép: Budapest Airport

Megszólalt a ferihegyi kényszerleszállás egyik szemtanúja

A futómű sérülése miatt visszaforduló járat utasaival csak azt közölték, kényszerleszállást hajtanak végre, de látták a leszállópálya mellett gyülekező tűzoltó-, rendőr- és mentőautókat.

Felszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre a Smartwings hurghadai járata Ferihegyen. A gép jobb oldali futóműve sérült meg, és nem sokkal elindulása után visszafordult, mert egy másik járat személyzete jelezte, hogy törmeléket észlelt az 1-es futópályán. A járaton 151 utas és 9 fős személyzet utazott. A Boeing 737-400 típusú repülőgép a futópályán tudott megállni, ahol az utasok lépcsőkön hagyták el a gépet. Személyi sérülés nem történt, és orvosi segítséget sem igényelt senki.

A repülőn utasai közül most a Dunaújvárosi Hírlapnak mesélt egy három gyermekkel utazó édesanya. Mint kiderült, sokáig nem is tudták, hogy gond van, mert aludtak, már Bulgária fölött fordult meg a gép, akkor kapták a hírt, hogy műszaki okok miatt Ferihegyen kényszerleszállást hajtanak végre. Több információval nem szolgáltak, utólag tudták meg, ez azért volt, hogy

nehogy pánik legyen a gépen.

"A legrosszabb az volt, hogy nem tudtuk, miért körözünk Budapest felett, erről is csak később tájékoztattak minket, hogy meg kellett szabadulnia a gépnek a leszállás előtt az üzemanyagtól. Annak ellenére, hogy nem kaptunk semmilyen információt, észleltük, nagy a baj, hiszen amíg köröztünk Ferihegy felett,

láttuk, csak gyűlnek a tűzoltó-, a rendőr- és a mentőautók"

- mondta az anya, aki arról is beszámolt, hogy síri csend volt a fedélzeten, mindenki szótlanul, rendkívül fegyelmezetten ült és várta, mi lesz a végkifejlet.

"A sérült futómű olyan állapotban volt, mint ha autóval a felnin közlekednénk.

A gép úgy szállt le, hogy a gumiabroncs nélküli kerekek a füvön landoltak, az épek pedig a betonon.

Azt hiszem, a pilótáknak nagyon sokat köszönhetünk" - mondta, és hozzátette, amikor közölték, hogy jön a mentesítő járat, nem jutott eszükbe az, hogy most egy ideig nem akarnak repülőgépre szállni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×