INFORÁDIÓ 
2020. február 25. kedd
Mátyás

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

ferihegy

kényszerleszállás

smartwings

szemtanú

A 2. futópálya 31R vége felől (forrás: Budapest Airport)

Megszólalt a ferihegyi kényszerleszállás egyik szemtanúja

Infostart

A futómű sérülése miatt visszaforduló járat utasaival csak azt közölték, kényszerleszállást hajtanak végre, de látták a leszállópálya mellett gyülekező tűzoltó-, rendőr- és mentőautókat.

Felszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre a Smartwings hurghadai járata Ferihegyen. A gép jobb oldali futóműve sérült meg, és nem sokkal elindulása után visszafordult, mert egy másik járat személyzete jelezte, hogy törmeléket észlelt az 1-es futópályán. A járaton 151 utas és 9 fős személyzet utazott. A Boeing 737-400 típusú repülőgép a futópályán tudott megállni, ahol az utasok lépcsőkön hagyták el a gépet. Személyi sérülés nem történt, és orvosi segítséget sem igényelt senki.

A repülőn utasai közül most a Dunaújvárosi Hírlapnak mesélt egy három gyermekkel utazó édesanya. Mint kiderült, sokáig nem is tudták, hogy gond van, mert aludtak, már Bulgária fölött fordult meg a gép, akkor kapták a hírt, hogy műszaki okok miatt Ferihegyen kényszerleszállást hajtanak végre. Több információval nem szolgáltak, utólag tudták meg, ez azért volt, hogy

nehogy pánik legyen a gépen.

"A legrosszabb az volt, hogy nem tudtuk, miért körözünk Budapest felett, erről is csak később tájékoztattak minket, hogy meg kellett szabadulnia a gépnek a leszállás előtt az üzemanyagtól. Annak ellenére, hogy nem kaptunk semmilyen információt, észleltük, nagy a baj, hiszen amíg köröztünk Ferihegy felett,

láttuk, csak gyűlnek a tűzoltó-, a rendőr- és a mentőautók"

- mondta az anya, aki arról is beszámolt, hogy síri csend volt a fedélzeten, mindenki szótlanul, rendkívül fegyelmezetten ült és várta, mi lesz a végkifejlet.

"A sérült futómű olyan állapotban volt, mint ha autóval a felnin közlekednénk.

A gép úgy szállt le, hogy a gumiabroncs nélküli kerekek a füvön landoltak, az épek pedig a betonon.

Azt hiszem, a pilótáknak nagyon sokat köszönhetünk" - mondta, és hozzátette, amikor közölték, hogy jön a mentesítő járat, nem jutott eszükbe az, hogy most egy ideig nem akarnak repülőgépre szállni.

Nyitókép: Budapest Airport
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018