eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az Országos Mentőszolgálat új mentéstechnikai eszközei Budapesten, a Mentőpalotában 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A mentőszolgálat története során ilyenre még nem volt példa

Több mint 1,6 milliárd forint értékben, 2500 nagy értékű mentéstechnikai eszközt kapott az OMSZ.

Az elmúlt hónapokban a mentők történetének legnagyobb eszközbeszerzése indult el, ennek révén új defibrillátorokat, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és motoros váladékszívó eszközöket tudtak vásárolni a mentőautókba – ismertette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója az InfoRádiónak. A 70 raklapnyi, mintegy 2500 darab nagy értékű eszköz révén nem csupán a mentőautópark, hanem az eszközpark is modernizálódik, emelte ki Csató Gábor.

Az új eszközök, miután a legértékesebb és a legnagyobb tudással felszerelt mentéstechnikai eszközök, az úgynevezett magas szintű egységekben szolgáló eset-rohamkocsikba kerülnek. Ezekben mentőtiszt vagy mentőorvos teljesít szolgálatot az ápoló és mentőgépkocsivezető mellett, és mintegy 160 található belőlük országszerte.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a szolgálat mentéstechnikai eszközeinek átadásán
MTI/Balogh Zoltán
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a szolgálat mentéstechnikai eszközeinek átadásán. MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Mentőszolgálat most megvalósított eszközbeszerzése több mint 1,6 milliárd forint értékű volt, de további másfél milliárdos fejlesztést irányoztak elő a közeljövőben. Az elmúlt évben háromezer, kisebb értékű eszközöket vásárolt az OMSZ, ismertette a főigazgató, hozzátéve, hogy ilyen volumenű megújulásra még nem volt példa a mentőszolgálat történetében.

2010 óta több mint 950 új mentőautót vásárolhatott a mentőszolgálat, és idén és jövőre még 254 új mentőautó vásárlására biztosít keretet a kormányzat, amivel 5 év alá fog csökkenni az átlag életkora a futó autóknak, ami nemzetközi összehasonlításban is kiváló érték, tette hozzá Csató Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×