eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az Érdnél korábban kisiklott mozdony elszállításának előkészítésén dolgoznak szakemberek 2019. július 13-án. A mozdony az első vágányról engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Eltűnt az Érden kisiklott mozdony

Vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon.

Már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között, mivel a tervezettnél korábban, vasárnap 10.00 óra helyett már szombaton éjfél előtt befejezték az érdi vasútállomásnál kisiklott mozdony műszaki mentését, valamint a beemelés és daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását.

A Mávinform tájékoztatása szerint vasárnap 10.00 óráig érvényben marad a Déli-Kelenföld, Keleti-Kelenföld közötti szakaszokra a forgalomkorlátozások miatt bevezetett felármentesség (IC pót- és/vagy helyjegy esetén). Pénteken 22.00 órakor 30-40 vasúti szakember közreműködésével kezdték meg a visszaemelését és elszállítását annak a mozdonynak, amely hétfőn délután Érden engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott, és az érdi Velencei út közelében lévő töltés szélén állt meg.

A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban

a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat,

valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.

Szombaton reggel 6.00 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál. A mozdonyt szombat délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezt követően elbontották a darut, és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×