eur:
394.37
usd:
369.48
bux:
65676.41
2024. április 23. kedd Béla
A Fonyód nevű motoros hajó elindul a 172. balatoni hajózási idény első napján a balatonfüredi hajóállomásról 2018. március 31-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nagy változás jön a Balatonon

Kezdődik a szeptemberig tartó hajózási főidény: 58 napon át elérhető valamennyi szolgáltatás.

Az előző évhez képest lényegesen később, csak 2019. április 20-án indult el a 173. személyhajózási szezon a Balatonon. Tavasszal, illetve az előidényben június 30-ig összesen 157 ezer utast szállítottak a személyhajók. Az idei személyhajózási szezonban a pünkösdi hétvége mellett a Balaton-átúszás volt az év eddigi legforgalmasabb napja. Június 29-én Balatonboglár és Révfülöp között, egyetlen nap alatt 13 700 utast szállítottak a társaság hajói - írja a veol.hu.

A július 6-án kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 15 útvonalon, 21 kikötőből több mint négyezer alkalommal indulnak a BAHART települési menetrendi járatai. A főidényben a legkedveltebb útvonalakon, így Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony között naponta összesen 14-14 járat közlekedik majd. A Fonyód-Badacsony közötti járatoknál ütemes, jól megjegyezhető indulási időpontokat vezettek be. Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között növelték a napi járatok számát, míg Balatonszemes és Balatonakali között két új átkelő járatot indítanak pénteki napokon.

Családbarát szolgáltatásként öt menetrendi nagyhajón gyereksarok is várja a kicsiket az idei évben. A kisgyermekes családok kifejezetten gyermekbarát programokkal induló hajókkal, gyermekjegyekkel találkozhatnak, az idősebbek bulihajókkal utazhatnak, vagy Balatonfüredről indulva az új „Csillaglesen Kelénnel” elnevezésű sétahajózási programon vehetnek részt.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×