eur:
394.07
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A dunai hajóbaleset újabb dél-koreai utasának holttestét azonosította a rendőrség - a nap hírei

Ezrek vettek részt az idei Budapest Pride felvonuláson, nem volt rendzavarás. Kendernay Jánost választotta meg társelnökének az LMP a rendkívüli tisztújító kongresszuson.

A május végi dunai hajóbaleset újabb dél-koreai utasának holttestét azonosította a rendőrség. Egy dél-koreai utast továbbra is keresnek a Dunán a déli országhatárig. A gyalogos járőrök pénteken jelentették, hogy holttestet találtak a Dunában, Makád térségében. A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. 7 utast sikerült kimenteni. Közben a Magyar Nemzet arról írt: jövő pénteken vesznek végső búcsút a dunai hajókatasztrófában elsüllyedt Hableány kapitányától és matrózától.

Felkészült katonákat igényel a haderő korszerűsítése - jelentette ki a honvédelmi miniszter a tiszti akadémián végzett honvéd altisztek avatásán. Benkő Tibor azt mondta: a honvédség megújulása békét és biztonságot jelent Magyarországnak, a folyamat sikere pedig jelentős részben az altiszti állományon múlik, mert ők alkotják a honvédség gerincét.

Egy hét alatt több mint 2 és fél ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin kiemelte: az idén 5, jövőre 10 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben a nagycsaládosok autóvásárlási igényének kielégítésére, de a keret növelhető. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint a nagycsaládosoknál a gépkocsipark 70 százaléka 10 évnél, 35 százaléka 15 évnél is öregebb.

Több ezren vettek részt az idei Budapest Pride felvonuláson. A megmozduláson megjelent ellentüntetők egy csoportja is, de nem történt rendzavarás. A rendezvény résztvevői az idén a fővárosi Kossuth Lajos térről a Március 15. térre vonultak. Az idén kordonok nélkül zajlott a felvonulás. A megmozduláson ellenzéki pártok képviselői is megjelentek.

Kendernay Jánost választotta meg társelnökének az LMP a rendkívüli tisztújító kongresszuson. Rajta kívül még Ferenczi István kispesti önkormányzati képviselő indult a posztért. Női társelnököt nem tudott választani a testület, mivel nem érkezett érvényes jelölés, így a poszt betöltőjéről hatvan napon belül kell határoznia a pártnak. Az LMP azért tartott teljes tisztújítást, mert május 26-án éjszaka a párt teljes elnöksége lemondott a rossz európai parlamenti választási eredmény miatt.

A Széchenyi 2020 programban több mint 260 milliárd forint fordítható a turizmus fejlesztésére a 2014-2020-as költségvetési időszakban, ebből a Balatonhoz csaknem 33 milliárd forint jut. Schanda Tamás uniós fejlesztésekért felelős államtitkár Fonyódon, a Balaton-átevezés startpontjánál tartott tájékoztatón hangsúlyozta: a cél hogy 2030-ig a magyar turizmus teljes hozzájárulás a GDP-hez a jelenlegi 10 százalék körüli értékről 16 százalékra nőjön.

Több mint kétezren evezték át a Balatont a Magyar Kajak-Kenu Szövetség rendezvényén. A Fonyódról indult, mintegy 10 kilométeres távot surf-kajakkal, kenuval, és sárkányhajóval is megtették a vállalkozó kedvűek. A tömegsportrendezvényen bárki elindulhatott, és együtt evezhetett több olimpiai és világbajnokkal. A 900 hajóval résztvevő kétezer ember indulása csaknem 30 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.

A kompromisszumos jelölt mielőbbi megtalálását sürgeti az IMF vezetői tisztét eddig betöltő Christine Lagarde helyére a francia pénzügyminiszter,Bruno Le Maire. Az illetékes uniós tárcavezetők kedden tárgyalnak a kérdésről. Az Európai Tanács a héten az Európai Központi Bank elnöki posztjára jelölte a francia Christine Lagarde-ot. Mario Draghi jelenlegi EKB-elnök megbízatása október 31-én jár le.

A szervezők becslései szerint másfél millióan vettek részt Londonban a jubileumi London Pride felvonuláson. A szervezők szerint ez volt az indulás 50. évfordulóját ünneplő mozgalom eddigi legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye a brit fővárosban. Sadiq Khan, London polgármestere a menet élén haladt.

Egy jelzőrakéta kilövésével megkezdődött a bikafuttatásairól híres San Fermín-ünnep a spanyolországi Pamplonában. A város védőszentjéről kilenc napig tartó mulatozással emlékeznek meg a helyiek immár évszázadok óta, és egyre több külföldi is csatlakozik hozzájuk a világ minden tájáról.

Újabb, a Richter-skálán 6,9-es erősségű földrengés volt Kalifornia déli részén. Egy ember megsérült, halálos áldozatokról nem érkezett jelentés. Az újabb rengés a két nappal ezelőtti része volt. Akkor ugyanebben a térségben 6,4-es erősségű földmozgás volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×