eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sugár Gábor kéményseprő, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. kerületi kirendeltségének vezető-helyettese áll egy tisztítókefével kezében egy lakóház tetején a főváros VII. kerületében, a Kertész utcában. A fővárosban mintegy 70-80 ezer kémény van felújításra szoruló, kritikus állapotban.
Nyitókép: Honéczy Barnabás

Harminc perc, semmiképp ne halogassa

Társadalmi célú kampányba kezdett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), hogy ne hagyják az emberek az utolsó pillanatra a kémények ellenőrzését, inkább fűtési szezonon kívül, kezdeményezzék azt.

"Harminc perc a család biztonságáért" szlogennel indított kampányt az OKF. Ennyi idő kell ugyanis egy átlagos kéményellenőrzéshez és -tisztításhoz, amely életeket menthet, hívja föl a figyelmet a Szoljon.hu.

Az utóbbi évek tapasztalata az, hogy sokan a fűtési szezon előtti utolsó napokban kérnek időpont, így ekkor rengeteg munka halmozódik fel, miközben

májustól augusztusig az ügyintézés gyorsabb,

a várakozási idő rövidebb, és a munka is jobban tervezhető – ismertette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő, kiemelve: a kémények időszakos ellenőrzése a magányszemélyek számára már több mint két éve ingyenes.

Családi házak esetében a kéményseprő akkor jön, amikor a kéménytulajdonos időpontot foglal, társasházaknál – írásbeli értesítést követően – hívás nélkül érkezik, és végzi el a munkát.

A megyei hírlap felhívja a figyelmet, hogy a www.kemenysepres.hu honlap ügyfélszolgálat oldalán kikereshető, hogy az ország adott településén mely kéményseprőcégektől lehet megrendelni a munkát. Telefonos ügyintézésre a 1818-as számon van lehetőség, de személyesen is várják az ügyfeleket.

Németh Ádám szóvivő hangsúlyozta, hogy a katasztrófavédelem kéményseprői

készpénzt nem fogadhatnak el.

Arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, egységes munkaruhát viselnek. A szakemberek a kéményvizsgálatról tanúsítványt állítanak ki.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×