eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Speciálisan kiképzett személykereső kutya segítségével keresik a Hableány turistahajó május 29-én történt balesetének áldozatait Dunaújváros térségében 2019. június 7-én. A kutatásban a szolnoki Életjel Mentőcsoport és a Miskolci Speciális Felderítő- és Mentőcsoport kutyái mellett a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat, a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentőegyesület tagjai, valamint dél-koreai szakemberek is részt vesznek. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Hableány: különös helyen lehet meg még egy áldozat

Csepelnél találtak egy holttestet szombat késő este, de egyelőre nem tudni, kié, pedig a Hableány-katasztrófa áldozatazonosítása igen gyorsan ment.

Ha igazak a 168 Óra "megbízható forrásból" származó értesülései, a május 29-ei Hableány-katasztrófának már csak két áldozatát keresi a BRFK.

Szombati információjával a lap meg is kereste a rendőrséget, a fővárosi kapitányságon azt közölték,

szombat este 10 óra 8 perckor érkezett bejelentés Csepelről, hogy egy holttestet találtak a vízben, azonban azonosítása jelenleg is folyamatban van, bővebb tájékoztatást így nem tudtak adni.

A Hableány május 29-én este 9 óra után süllyedt el a Margit hídnál azt követően, hogy a sétahajó a Viking Sigyn nevű svájci szállodahajóval ütközött. A Hableányon 35-en voltak, 33 turista, illetve idegenvezető, valamint a hajó 2 fős magyar személyzete. 7 embert azonnal kimentettek, de a magyar hajósok odavesztek, és a turisták közül is már csak kettő személyt keresnek eltűntként, ha most koreai holttest került elő.

A Viking kapitánya már szabadlábon védekezik az ügyben. A Hableány roncsát Újpesten őrzi a rendőrség.

További híreink a hajókatasztrófáról ITT.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×