Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Forrásvíztől lettek többen rosszul a Fishing on Orfűn

Infostart
2019. június 22. 11:59
A fesztivál szervezői közleményt adtak ki, hogy felhívják a figyelmet a veszélyekre.

A nagy parkolónál található Turista forrás, amit Csokonai Sándor kútként is ismernek, vize nem ivóvíz. Erre tábla is figyelmeztetett, de valakik ezt a táblát eltávolították. Csütörtök este óta ezért őriztetik is a helyet, és visszakerült a tábla is, miután többen rosszul lettek, mert a Turista forrásból ittak.

A közleményen arra kérik a szervezők azokat, akik rosszul lettek, hogy forduljanak a panaszaikkal a fesztivál mentőszolgálatához. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a kemping területén nincs gond az ivóvízzel, minden csapból lehet inni - írja az Index.

Egyedi Péter a fesztivál sajtófelelőse a portálnak elmondta, hogy a kút nem a fesztivál területéhez tartozik, de a további megbetegedések elkerülése miatt segítenek a forrás őrzésében. A jellemzően hányásos, hasmenéses tünetekkel járó, gyors lefolyású megbetegedéssel csütörtökön 60-70-en jelentkeztek, majd pénteken még 20 esetről szereztek tudomást. Egyedi azt mondta, amióta őrzik a kutat, nincsenek újabb esetek, és sokan már fel is épültek.