eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Időkép/YouTube

Brutális viharok az országban: az ablakon tör be a víz a Balatonnál

A hirtelen lezúduló rengeteg esővíz több megyében is gondot okozott szerdán. Országszerte sok munkát adott a tűzoltóknak a vihar - írja a katasztrófavédelem honlapja.

A Somogy megyei Fonyódon rövid időn belül tíz káresethez riasztották a tűzoltókat, mert pincéket, udvarokat és lakásokat öntött el a sok csapadék. A Szent István utcában, egy garázsban egy méter magasan állt az esővíz. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyúval dolgoztak a kár felszámolásán.

A Hunyadi János utcában egy hivatalból érkezett riasztás, hogy az ablakon betört a víz, és iratokat, dokumentumokat veszélyeztet.

A marcali hivatásos tűzoltók vonulás közben egy vízben elakadt járművet is kiszabadítottak, a 7-es főút fonyódi szakaszán térdig ér a víz, az utat le is zárták.

A Veszprém megyei Ábrahámhegyen egy kishajó a part menti kövek közé sodródott. Hárman voltak rajta. Az ábrahámhegyi önkéntes tűzoltók kötelek segítségével a hajót visszavontatták a vízre.

A Heves megyei Nagyvisnyón egy órán belül tíz riasztás érkezett. A József Attila úton házakba folyt be az eső, a kazincbarcikai egység két szivattyúval dolgozik a károk felszámolásán. Az Ady Endre úton pedig a pincét árasztotta el.

Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, majd indulnak a következő káresemény helyszínére.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×