eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gyurgyalag (Merops apiaster) a 61-es főút mellett Nagykanizsánál 2019. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Döbbenetes támadás érte Zalában a védett madarakat

Valaki szeméttel, műanyagpalackokkal, sörösdobozokkal tömte tele a gyurgyalagok partfalba vájt barlangjait a Zalaegerszeg melletti Bezeréden.

Az atv.hu beszámolója szerint egy amatőr madarász vette észre, hogy tönkretették a madarak fészkelőhelyét éppen most, a költési időszakban. A képek tanusága szerint madártetemet, összetört tojást is talált a helyszínen. A férfi azonnal kiszedte a műanyag palackokat és a sörösdobozokat a barlangokból. A rongáló viszont nem adta fel: másnap újra szeméttel tömte be a nyílásokat.

A gyurgyalag itthon fokozottan védett madár, tojásai darabonként százezer forint eszmei értéket képviselnek. A természetvédők folyamatosan figyelik az érintett partfalat, ha megtalálják az elkövetőt, komoly büntetésre számíthat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×