eur:
393.63
usd:
368.48
bux:
65924.59
2024. április 24. szerda György
A szavazatszámláló bizottság tagjai kiürítik az urnát és megkezdik a szavazatok számlálását a szavazóhelyiség bezárása után a budapesti Narancs Óvodában kialakított szavazókörben az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egyetlen jogorvoslati kérelem érkezett az EP-választások után, az is hiába

Jogerőssé vált a május 26-ai, magyarországi európai parlamenti választás végeredménye.

Jogerőssé vált a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választás eredménye, mivel a Kúria a választás eredményét megállapító határozat ellen benyújtott egyetlen jogorvoslati kérelmet is érdemi vizsgálat nélkül elutasította.

Az NVB múlt héten csütörtökön a 10 277 magyarországi szavazóköri jegyzőkönyv, a külképviseleti szavazásról kiállított jegyzőkönyv és a levélszavazás eredményéről kiállított jegyzőkönyv alapján állapította meg az EP-választás jogi végeredményét. A határozat ellen három napon belül lehetett jogorvoslatot benyújtani a Kúriához, és határidőn belül érkezett is egy bírósági felülvizsgálati kérelem.

A Kúria kedden érdemi vizsgálat nélkül elutasította a felülvizsgálati kérelmet, mert a magánszemély beadványozó ügyvédi képviselet nélkül terjesztette elő, és nem igazolta a saját ügyben eljárás feltételeit. Ezzel az EP-választás jogerőssé vált. Az NVB várhatóan még a héten elfogadja a választás eredményéről szóló közleményét, amelyet a Magyar Közlönyben kell közzétennie.

Az EP magyar tagjai a tervek szerint június 20-án veszik át megbízólevelüket az Országházban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×