Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Szívszorító történeteket mesélnek a barátok a Hableány kapitányáról

Infostart
2019. június 3. 08:42
Az 58 éves férfi családja öt nappal a tragédia után sem akarja elhinni azt, ami történt.

A férfi egyik gyermekkori barátja gondos apaként jellemezte a Blikknek a férfit, akit több megpróbáltatás is ért az életben, de mindig talpra állt.

Mint mondta, a férfi gyermekkora óta arra készült, hogy hajón dolgozhasson, mindig azt mondta, hogy a hullámoknak van egyfajta varázsuk. Eleinte a tengereken dolgozott, ám később elege lett a nagy hajókból.

Megszólaltat az a két vízi rendőr is, akik egy férfit és egy nőt húztak ki a tragikus éjszakán az alig tízfokos folyóból. Egyiküknek nem is kellett volna dolgoznia, kollégájával cserélte el az ügyeletet.

Amint meghallották a rádión a riasztást, amilyen gyorsan csak a jármű engedte, indultak a bajbajutottakhoz - derül ki a Police.hu portálra feltöltött videóból.

A helyszínre érkezés utáni pillanatokban kihúztak a vízből egy férfit és egy nőt. A férfi sokkos állapotban volt, a nőt pedig újra kellett éleszteni. A rendőrök mentőt hívtak a legközelebbi kikötő ponthoz, a parthoz vezető úton további túlélőket kerestek.

Mindkét rendőrnek nagy tapasztalata van tapasztalattal bír, nem egyszer mentettek már életet, azonban a mostani balesethez hasonlót még sosem láttak. Ahogy ők maguk fogalmaztak, jó ideig tart majd feldolgozni a történteket.