eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Utasok vásárolnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatáinál a 4-es metró Kelenföldi vasútállomás megállójában 2014. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Új buszos zónabérlet jön szombattól Budapesten

Jelentős fejlesztések hajtanak végre a dél-budai agglomeráció közlekedésében, ahol az új Dél-Buda Zónabérlettel több szolgáltatást lehet igénybe venni, és jobb lesz a közlekedés a kelenföldi tömegközlekedési csomóponthoz is.

A Közlekedéstudományi Intézet és a Volánbusz - a térségi önkormányzatok bevonásával - számos menetrendi és díjszabási fejlesztéssel könnyíti meg a Budakeszin, Budaörsön, Diósdon és Törökbálinton élők közlekedését szombattól. Az intézkedéseknek köszönhetően jóval több járat indul a 4-es metró kelenföldi végállomásához, könnyebb eljutási lehetőséget biztosítva a fővárosba. Az érintett agglomerációs térségben az eddig használt különböző bérletek mellett

bevezetik az új Dél-Buda Zónabérletet, így az utasok egy bérlettel szélesebb körű szolgáltatást vehetnek igénybe.

Az utazási igények kedvezőbb kiszolgálása érdekében a reggeli és délutáni csúcsidőben gyakrabban indulnak egyes járatok.

  • A budaörsi 40E jelzésű buszok módosított útvonalon és sűrűbben közlekednek,
  • a 188E jelű meghosszabbított útvonalon, sűrűbben közlekedik ezentúl Kelenföld és Budakeszi között,
  • az új 188-as buszok csúcsidőn kívül teremtenek közvetlen kapcsolatot Budakeszi, Budaörs és Kelenföld vasútállomás között,
  • a 272-es autóbusz szintén meghosszabbított útvonalon jár és munkanapokon kora este is közlekedik.
  • A 758-as buszok helyett a meghosszabbított 88-as járatokkal lehet Budatétény vasútállomáshoz eljutni.

A környéki járatokat érintő változásokhoz kapcsolódóan az elővárosi járatok közlekedésében is módosítások lépnek életbe: a 725-ös autóbusz továbbra is csúcsidőszakban és 60 percenként közlekedik, de délután Diósdon az ellenkező irányban jár, biztosítva az eljutást a település központjából a Búzavirág utca felé. Az új 727-es járat közlekedik csúcsidőszakon kívül; munkanapokon napközben és este 60 percenként, míg hétvégén reggeltől estig 120 percenként közlekedik a Kelenföld vasútállomás és Diósd között.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×