Nyitókép: Pexels

Most megint kiemelten fontos a véradás

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna
2019. április 10. 15:05
Megkezdődtek minden megyében, illetve a fővárosban is a Civil Véradó Napok, csütörtökig várják a donorokat, hogy feltöltsék az országos készleteket a négy napos húsvéti ünnepek előtt.

Minden megyében zajlik a Civil Véradó Napok rendezvénysorozat, ennek egyik központi eseményét tartották Szolnokon; itt Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár nyitotta meg a véradást abból a célból, hogy a program egy országos eseménysorozattá válhasson.

A húsvét előtti időszakban minden évben kicsit nagyobb szükség van a vérre, de - mint azt Horváth Ildikó az InfoRádióban elmondta - ebben az időszakban nem csak, hogy több kell, de kevesebben is adnak az ünnepek környékén.

"Minden ünnep előtt egy kicsit jobban felhívják a figyelmet az országos véradószolgálatok arra, hogy miért is fontos ez" - tette hozzá.

Általánosságban úgy látja, kielégítő a vérellátás Magyarországon, nincs csökkenés, sőt, van némi növekedő tendencia is, ezért köszöni mindazoknak, akik vért adnak, és azoknak is, akik megszervezik a véradásokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
190409 BEL1 1540 Civil véradó napok - Horváth FA
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást