eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Tarlós István rendet tenne a bulinegyedben

Mégsem a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezik az őszi öttusa-világbajnokságot – jelentette be Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy emelkedik a kulturális tao összege és új szabályok jöhetnek a bulinegyedben.

Változás lesz a szeptemberi öttusa-világbajnokságon – közölte Tarlós István. A főpolgármester kifejtette, hogy támogatja a sportot, de azt nem tudja támogatni, hogy a Margitszigeten, a volt Úttörő Stadion közepén egy külön medencét építsenek fel, miközben nagyon közel van a Hajós Alfréd Sportuszoda.

Egyik fél sem enged, és úgy néz ki, hogy végül a Nemzeti Lovardában lesz a világbajnokság

– tette hozzá.

A futóversenyekről elmondta, hogy a kiemelt három-négy viadalnál több a jövőben nem lesz a fővárosban, és ezt a budapestiek többsége is támogatja.

Tarlós István leszögezte:

amíg ő a főpolgármester, többé nem lesz Red Bull Air Race Budapest egén.

Az Arénéban elárulta azt is, hogy tart az egyeztetés a Fidesszel arról, hogy a főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitány véleménye kikérésével

a bulinegyedben botrányt és veszélyt előidéző szórakozóhelyeket egyik napról a másikra bezárathassa.

A főpolgármester közölte azt is, hogy 500 millió forinttal, több mint 3,5 milliárd forintra bővül a tizenegy önkormányzati fenntartású budapesti színház idei évi taotámogatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×