eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla
A Liszt Ferenc-repülőtér irányítótornya 2017. január 18-án. A repülőtér irányítótornyából a HungaroControl területén kialakított új irányítóközpontba kerül át a repülőtéri forgalom irányítása, első lépésként, 2017 áprilisától a vészhelyzeti irányítói funkció, majd várhatóan 2018 után már a teljes irányítás átkerül a toronyból a repülőtér szomszédságában lévő épületbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Leállítaná éjszakánként a Liszt Ferenc repülőteret Tarlós István

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén az egyik legfontosabb kérdés volt a repülőgépek okozta zajszennyezés kezelése.

A főpolgármester el akarja érni, hogy éjszakai repülési tilalmat vezessenek be a Liszt Ferenc repülőtéren - nyilatkozta Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában.

A főváros a Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén azt kérte, hogy

legyen teljes repülési tilalom éjfél és hajnali 5 között, változtassanak a berepülési útvonalon, a zajszennyezést pedig másképp mérjék, és az ellenőrzést vegye át a közlekedési hatóság.

Hozzátette: azt reméli, hogy legalább a repülési tilalom megvalósulhat legkésőbb egy éven belül, de lehetőleg jóval hamarabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×