Települések százain szüntették meg a falugazdászok fogadóóráit - lapszemle

Infostart
2019. február 7. 07:34
A Magyar Nemzet Nagy István agrárminiszterrel közöl interjút, a Portfolio arról ír, hogy januárban alig kaptak uniós pénzt a magyar hatóságok.

Nagyjából 700-800 településen szüntette meg a falugazdászok rendszeres heti fogadóóráit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – írja a Népszava. A lap szerint csak ott lesz heti jelenlét, ahol legalább három órát el tud tölteni munkával a falugazdász. A cikk hozzáteszi: a döntés éppen azokat érinti hátrányosan, akik a leginkább rászorulnak a szakemberek támogatására.

Az extrém magas tavaly év végi brüsszeli európai uniós átutalások után januárban alig kaptak pénzt a magyar hatóságok – írja a Portfolio. A cikk hozzáteszi: ezzel együtt az itthoni céges pályázók mégis hatalmas lehetőségek előtt állnak idén, hiszen még mindig rengeteg uniós forrás vár elosztásra.

A fiatalok számára is vonzóvá kell tenni a vidéki életformát – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Nagy István agrárminiszter. Az interjúból kiderül:a szaktárca kezdeményezi a középfokú agrárképzésben az agrárinformatikai oktatás újbóli bevezetését, valamint még az idén elfogadhatja az Országgyűlés az osztatlan közös tulajdon megszüntetését elősegítő törvénycsomagot.